Bedre indeklima også om vinteren

Mangler du den helt rigtige energikilde til dit sommerhus, kolonihavehus eller helårsbolig, hvor du er sikret en behagelig temperatur hele året rundt – uanset vejret?

Så er en varmepumpe en god investering og værd at undersøge og overveje – til dels, fordi den er billig i drift, men også at få installeret.

Det kræver en KMO-certificeret installatør at installere en varmepumpe korrekt – hos Stenbæk Andersen El-Center kan vores KMO-tekniker hjælpe dig med rådgivning, montering og installation af din varmepumpe. Vi kører ud i hele trekantområdet mellem Frederikssund, Holbæk, Orø og Roskilde og du kan med fordel ringe til os, så hjælper vi dig med rådgivning i forhold til en løsning som passer netop din bolig.

Hvordan kan​ Stenbæk Andersen El-Center hjælpe dig?

  • Rådgivning ved valget af en luft til luft varmepumpe, som passer dit behov
  • Levering, montering og installation af varmepumpen
  • Lovpligtig serviceeftersyn

Hvordan virker en varmepumpe?

Luft til luft varmepumper virker ved, at udedelen optager energien fra luften udenfor og omdanner den til varme, der tilføres den luft, som efterfølgende fordeles inde i huset med indedelens indbyggede blæser. Varmepumpens indedele monteres oftest i husets største opholdsrum.

Så uanset om du ønsker 22 grader i frostgrader eller 19 grader i hedebølgen – en varmepumpe tilpasser luften/varmen, så indeklimaet er behageligt.

Det vil sige, at uanset årstiden og vejret udenfor, vil du altid kunne få den helt rigtige temperatur og et behageligt indeklima. Dette giver rigtig god mening i et sommerhus – da sommerhuset ofte står tomt i nogle uger, endda måneder. Specielt om vinteren, hvor der oftest kommer frost. Langt de fleste varmepumper har mulighed for at køre i dvale på ca. 8 grader, så man kan slippe for frostskader. Vi kan sikre dit sommerhus i hele trekantområdet mellem Frederikssund, Holbæk, Orø og Roskilde – ring til os for at høre nærmere.

stenbaekandersen-graf

Minimer “sommerhus-lugten”

Når du får installeret en varmepumpe med luftrensnings- og filtreringssystemer, forbedrer du sommerhusets indeklima og nedsætter den indelukkede lugt som kan forekomme, når sommerhuset ikke har været i brug i en periode.

Du reducerer også risikoen for allergi og astma, da der i de fleste luft til luft varmepumper er et pollenfilter integreret, som sikrer at det er renere og allergivenligt luft, der cirkulerer i huset.

Det er lidt som man kender det i bilen, hvor der også er et pollenfilter – som med det, bør filteret skiftes årligt i varmepumpen og det kan man gøre med en fast serviceaftale.

En anden fordel er, at det er med til at reducere CO₂-udslippet i Danmark. Luft til luft varmepumper leverer energien 3-5 gange igen.

hanstholm-sommerhus
stenbaekandersen-app

Varmepumper med WiFi

Nyere modeller kommer i dag med WiFi i deres systemer, som gør det muligt at styre og regulere varmen, uden at man behøver at være fysisk i sommerhuset. Det gælder både, når man er på vej til sommerhuset eller forlader det.

Det er altid en god idé at få varmet huset op inden man ankommer, specielt hvis det har stået tomt henover vinteren.

De fleste varmepumper kan køre på 8 grader uanset temperaturen og vejret udenfor – dvs. selv i de koldeste frostgrader, vil man kunne holde huset frostfrit.

Stenbæk Andersen El-Center hjælper dig med at finde den helt rigtige løsning med de helt rigtige funktioner.

For at være sikker på at huset er varmet op på forhånd, har vi erfaret at, hvis man skruer op til stuetemperatur (21-22 grader) et døgn før man ankommer via app’en, vil man ankomme til et nydelig tempereret hus.

Om sommeren kan man til gengæld nedkøle sommerhuset inden man ankommer, så kommer frem til et nedkølet sommerhus.

Hvor meget støjer en luft til luft varmepumpe?

Vi har erfaret at vores kunder ofte kan spørge ind til støjniveauet for luft til luft varmepumper. Det afhænger for det første af valget af model, men det generelle svar er dog, at en varmepumpe støjer mindre end en opvaskemaskine. Mange varmepumper har det man kalder for night-mode, hvor man kan sænke driftlyden om natten, uden at det går ud over effektiviteten og funktionerne. 

Husk en fast serviceaftale

Har du investeret i en luft til luft varmepumpe, er det lovpligtigt at få serviceret varmepumpen årligt af en KMO-certificeret installatør. Det er vigtigt, fordi varmepumpen skal vedligeholdes for at køre optimalt og du får mest udbytte af den. Du bør derfor tage det alvorligt at få anskaffet en serviceaftale og samtidig sørger for at den overholdes. Vores KMO-uddannede teknikere udfører service på varmepumper med fast aftale, ring til os og hør mere.

Kontakt os

9 + 10 =

Find os

Sæbyvej 3
4070 Kirke Hyllinge
Tlf.: 46 40 44 90
Mail: 4640@4490.dk

 
Sophienlundsvej 1 A
4300 Holbæk
Tlf.: 59 43 30 10